Intelligens krémes

4 fő részére

Nehézség:

kezdőknek

hozzávalók

  • 8 egész tojás
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 8 csomag vanília (szerintem 4 csomag is elég)
  • 9 nagyon púpos evőkanál liszt
  • 1 liter hideg tej
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés

Gyújtsd be a sütőt, mire összekevered a sütit, pont jó lesz a hőfok. 8 tojás sárgáját 15 dkg margarinnal, 30 dkg porcukorral és a 8 csomag vaníliával jól kikeverjük. Belekeverjük a 9 nagyon púpos kanál lisztet és az 1 liter hideg tejet. Felverjük a 8 tojásfehérjét az 5 dkg margarinnal. (Tényleg fel lehet verni együtt a kettőt habnak!) A két masszát gyengéden összekeverjük, majd margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt kb. 40x23 cm-es tepsiben sütjük. A sütés: az egész massza eléggé híg, nem kell arra gondolni, hogy nem sikerült. Közepes tűznél kell sütni, míg a teteje kicsit piros lesz, és a tészta már nem mozog lágyan. Ez kb. 40-50 perc. Krém nem kell bele, mert benne lesz! Ha kihűlt, szeleteljük, porcukorral megszórjuk. Tényleg nagyon finom és krémes! Ínyencek, mint én is, tejszínhabbal a tetején fogyaszthatják!

Megjegyzés

Azon gondolkodtam, hogy miért intelligens krémes a süti neve. Szerintem azért, mert ez a süti tudja, hogy mekkora tészta süljön ki a masszából, és mennyi krém maradjon középen. A receptet "K. M." néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.